Er is een flinke stijging te zien in het aantal coronabesmettingen. Dat is zorgwekkend en daarom is Nederland al gekleurd naar rood. Voor veel mensen is de stijging in het aantal positieve besmettingen reden om te testen. Daardoor raken teststraten overvol. Om wat meer rust te creëren in de teststraten is de teststraat van Schiphol 24/7 geopend. Deze test is toegankelijk voor iedereen.


 


Ideaal voor reizigers


Wie een reis gepland heeft is verplicht om zich te laten testen. Bij een negatieve test mag er gereisd worden, anders niet. In veel gevallen mag de test niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek, naar een reis naar Frankrijk mag dit niet ouder dan 24 uur zijn. Voor veel reizigers wordt het door de overvolle teststraten moeilijk om op tijd de test af te laten nemen. Daardoor stelt Schiphol haar teststraat 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar. Zo is het voor iedereen mogelijk om op tijd een test af te kunnen laten nemen. Niet alleen voor reizigers is de teststraat toegankelijk, want ook mensen met klachten kunnen hier terecht.


 


Reiscertificaat bij negatieve test


Bij een negatieve uitslag van de PCR test zal de reiziger een reiscertificaat ontvangen. Deze is wereldwijd geldig. Daardoor kan er gereisd worden met een geldig document. Als je de test met een negatieve uitslag af hebt genomen en je hebt het reiscertificaat ontvangen, zal je de CoronaCheck app niet hoeven te gebruiken. De uitslag van de test zal de volgende dag rond 14:00 bekend zijn. Bij een spoedtest is dat uitslag na 30 minuten al bekend.


 


Afspraak maken nodig


Om jezelf te kunnen laten testen bij een teststraat, waaronder Schiphol, zal je verplicht zijn een afspraak te maken. Dit gaat in tijdvakken. Het is dus noodzakelijk dat je stipt op tijd bent, om zo enig hinder te kunnen voorkomen