Vandaag was de haven van Roderwolde het decor van de volgende activiteit voor de jeugd. Ze konden vandaag Suppen in de haven van Roderwolde. Nu zal er gedacht worden wat is nu weer Suppen, dit is peddelen op een surfplank of een speciale Sup-plank.


 


Er waren genoeg aanmeldingen zodat de begeleiders van WiN vooraf de kinderen in vier groepen hadden ingedeeld, ook op het oog met de coronaregels. Onder het toeziend oog van de dames Denise en Albinota van jongerenwerk legde Marten de kinderen uit wat de bedoeling was. Daarna mochten ze eerst even proberen in de haven alvorens er een mooie afstand gepeddeld kon worden. De kinderen die het aandurfden mochten ook gaan staan op de plank. Uiteraard hielden sommigen het niet droog en sommigen lagen meerdere keren in het water. Iedere groep kreeg een uur de tijd en voor iedereen was er ook een flesje water beschikbaar als ze dat wilden, en dat was wel nodig toen de zon eenmaal erbij kwam.


 


Aan het eind zijn er altijd kinderen die nog even willen zwemmen of een bommetje doen in de haven. Anderen dreven lekker relaxed in hun mee genomen zwemband.


Uiteindelijk weer een geslaagde middag voor de jeugd.


 


Tekst en foto’s © Theo Kompier


Voor info foto’s mail info@tdk-fotosite.nl