-
Hoera… het Zomerleesfeest komt eraan
19.Jul.2021

Hoera… het Zomerleesfeest komt eraan

 

Net als vorig jaar is er deze zomer weer het Zomerleesfeest. Vier dagen spannende activiteiten voor kinderen van 7 tot 9 jaar op 27 en 29 juli en op 3 en 5 augustus. Met activiteiten binnen en buiten. We helpen de politie met een zoektocht naar gekke geluiden en een gestolen Gouden Ei, maken bijenhotelletjes en repareren speelgoed met van tijd tot tijd een mooi verhaal of gedicht. De organisatie is in handen van werkgroep Hoera van bibliotheek Noordenveld.

 

Op acht scholen helpen vrijwilligers van Hoera… kinderen met lekker lezen, uitdagende boeken zoeken en praten ze samen over verhalen. Dat doen ze op school of bij de gezinnen thuis. De afgelopen tijd was dat lezen vaak digitaal en werden tasjes boeken aan de deur gehangen. In de vakantie gaat het lekker lezen gewoon verder tijdens het Zomerleesfeest op 27 en 29 juli en 3 en 5 augustus. Kinderen van 7 tot 9  kunnen net als vorig jaar aan allerlei activiteiten meedoen (speuren, repareren, verzorgen, sporten, lachen, iets maken, bewegen) en ze worden voorgelezen door heel veel verschillende mensen en lezen zelf ook voor.

 

In Langelo helpen ze de boer bij het voeren van de koeien en in Norg helpen ze de bijen door  bijenhotelletjes te timmeren. In Roden helpen ze  de Volkstuinders mee. Ze gaan de vuilniswagen bekijken, maken mooie dingen van wat wij weggooien, repareren bij Het Goed kapot speelgoed en werken mee aan een tentoonstelling over beeldgedichten.

 

Kinderen kunnen zich ook opgeven voor de Kinderkassa bij Daan Nijman. Ze helpen dan mee met kinderboeken kiezen, inpakken, afrekenen.

 

Ook dit jaar werken er weer veel organisaties mee. De eerste aanmeldingen komen al binnen, dus wacht niet te lang en meld je voor 24 juli aan via  hoera.noordenveld@biblionetdrenthe.nl. Hier kan ook het programma van dag tot dat worden aangevraagd. Of kijk op de Facebookpagina Hoera!zomerleesfeest.    

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.