-
Podium voor Jeroen Hilster tijdens Dutch Supersport ronde in Assen
18.Jul.2021
Podium en beter tempo voor Hilster tijdens Dutch Supersport ronde in Assen
 
 
Met een derde en vierde plaats heeft Jeroen Hilster uit Lieveren twee goede resultaten behaald tijdens de vierde ronde van het International Dutch Championship op het TT Circuit Assen. Maar nog belangrijker, Jeroen wist zijn tempo op de baan ook flink op te schroeven ten opzichte van eerdere raceweekenden. Lentink Sports Racing gaat zich nu met Jeroen en Colin Velthuizen opmaken voor de IDM ronde in Schleiz.

 

Afgelopen weekend, 16 t/m 18 juli, kwam Jeroen Hilster op de Yamaha R6 van Lentink Sports Racing in actie tijdens de IDC (International Dutch Championship) driedaagse op het TT Circuit Assen. Tijdens de trainingsdag van vrijdag had de 20-jarige coureur een goed ritme, waarbij hij constante rondetijden in de 1’43 wist te noteren. Met een 1’43.354 wist hij zich als vijfde te kwalificeren voor de races. De IDC driedaagse was een mooie krachtmeting voor de coureur uit Lieveren, aangezien er veel gastrijders uit het IDM aan de start stonden.

In de eerste race van zaterdagmiddag kwam Jeroen goed van zijn plek. Vervolgens lag zijn tempo in de eerste ronden niet hoog genoeg om met de kop mee te gaan en verloor Jeroen een paar plaatsen. Daarna kwam de Lentink Sports Racing coureur beter in zijn ritme en gingen de rondetijden omlaag, maar kwam hij achter gastrijder Gabriel Noderer te zitten, die hij maar niet voorbij kwam. Uiteindelijk finishte Jeroen als vijfde, maar scoorde hij punten voor een vierde plaats, aangezien Noderer buiten mededinging meereed. In de tweede race had Jeroen vanaf de start gelijk een beter tempo. Deze keer kwam hij met twee andere IDM rijders in gevecht. Na twaalf goede ronden passeerde Jeroen als derde de finishlijn, waardoor hij zijn positieve raceweekend op het podium afsloot.

Deze week vertrekt Lentink Sports Racing richting het semipermanente circuit van Schleiz, waar Jeroen en Colin Velthuizen komend weekend (23 t/m 25 juli) gaan racen tijdens de derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap.

Jeroen Hilster: “Ik ben tevreden over mijn tempo dit weekend. Natuurlijk wil graag nog sneller, maar vergeleken met eerdere raceweekend dit jaar hebben we zeker vooruitgang geboekt. We komen ook steeds dichter bij mijn persoonlijk record op Assen. In de eerste race maakte al snel een foutje, waardoor ik wat tijd verloor. Mijn tweede race was beter en de podiumplaats was lekker. Nu gaan we ons maken voor Schleiz, een nieuw circuit voor mij en zeker geen gemakkelijke baan om snel onder de knie te krijgen, maar we gaan er alles aan doen om daar de stijgende lijn door te zetten!”

Foto credits: Damon Teerink - Racing Passion Photography

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.