-
Groot deelnemersveld bij visdag voor de jeugd bij de Kanovijver.
17.Jul.2021

Visdag voor de jeugd bij de Kanovijver.

 

In het kader van WiN hun Summertour en de Viskaravaan van Sportvisserij Nederland waren vandaag de krachten gebundeld, en werd dit georganiseerd voor de jeugd tot 14 jaar, en meedoen was gratis. Zelfs RTVDrenthe was er op af gekomen. Vooraf hadden ongeveer 75 jongeren zich op gegeven maar naar mate de ochtend vorderde was de 80 ruim gepasseerd.

 

De jongeren konden vooraf kiezen wat ze eerst wilden doen, zo konden ze leren vislijntjes klaar maken, gericht werpen met een werphengel, of via een simulator een grote vis drillen (binnen halen) en natuurlijk kon er gevist worden. Er lagen hengels klaar om te vissen, er stonden emmers met lokvoer klaar en kregen ze een doosje maden mee.

 

Er werd veelal kleine vis gevangen als Voorn en Baars. Een iemand had een Brasem aan de haak maar die liet los voor hij op de kant was. De Kanovijver zit best wel grote vissen in zoals Karper en Zeelt, maar om die te kunnen vangen waren langere hengels toch wel een vereiste. De jeugd werd ook voorzien van drinken en de kinderen die naar huis gingen en zich afmelden kregen de hengel mee naar huis met een Goodybag met van alles er in.

 

Dus we kunnen stellen dat het een geslaagde dag was voor de jeugd die het ook zeker naar hun zin hadden wat ik zo zag.

 

Oh ja en dan nog dit omdat ik dat toch weer veel hoorde voorbij komen. De Kanovijver heet nog steeds Kanovijver, en geen Ed Stoop visvijver. De Kanovijver is vorig jaar toegetreden tot de Ed Stoop visvijvers, en dat is toch echt iets anders dan dat de naam veranderd is.

 

Tekst en foto’s © Theo Kompier

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.