-
Verkeerssituatie gewijzigd bij gevaarlijk kruispunt N373/Dwazziewegen
16.Jul.2021
Verkeerssituatie gewijzigd bij gevaarlijk kruispunt N373/Dwazziewegen.

Eindelijk maar toch zullen velen zeggen na de talrijke ongevallen die hier plaats hebben gevonden."Hoog tied dat de gemeente hier iets aan ging doen", fluisterde een oude dame mij in mijn oor. Ze vond het alleen zo jammer dat de Stop! borden alleen bij de weg staan en niet bij de fietspaden.

Ze had het nog niet uitgesproken of het luide geluid van een overspannen claxon verscheurde de rust naast de weg. Een oude dame die parmantig en stronteigenwijs op haar fiets zat, stak zonder uit te kijken de weg over en bezorgde een jongeman in een bestelbusje bijna een hartverzakking. "Kiek, dat bedeul ik nou!", zei toen ze weer op haar fiets stapte, "Doar ken de gemeente gien borden tegen ploatsen". Ik knikte en moest haar gelijk geven. Immers, zeker met mooi weer zijn dit soort bijna ongevallen hier eerder de regel dan uitzondering.

Maar het siert de gemeente Noordenveld dat ze inmiddels de borden hebben geplaatst om de weggebruikers op dit zeer gevaarlijk en bij tijden onoverzichtelijk kruispunt te wijzen. Laten we hopen dat het aantal ongevallen hier sterk gaat afnemen.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.