-
Geen drinkwater voor Hoogkerk uit Nietap
14.Jul.2021

De komende maanden gaan inwoners van Hoogkerk worden voorzien van drinkwater vanuit de productielocatie De Punt. Op dit moment krijgt Hoogkerk drinkwater geleverd door productielocatie Nietap. Door deze wijziging, die ze in de loop van woensdag 14 juli doorvoeren, kunnen ze de waterlevering beter verdelen over de provincie Groningen

 

Vanuit de vijf productielocaties leveren ze drinkwater aan alle inwoners van de provincie Groningen via een uitgebreid leidingnet. Locatie De Punt levert aan de stad Groningen en locaties Nietap, Onnen, De Groeve en Sellingen leveren water aan de provincie. Om er voor te kunnen zorgen dat er op alle momenten van de dag altijd overal voldoende water is, passen ze tijdelijk de waterlevering Stad en Provincie aan. Hierdoor kunnen ze de waterlevering beter verdelen over de vijf productielocaties.

 

Het leidingnet in de provincie heeft een hogere druk dan de stad. Omdat het drinkwater in Hoogkerk binnenkort wordt geleverd vanuit De Punt, kan het zijn dat er een iets lagere waterdruk wordt ervaren. Dit komt doordat de druk in de stad lager is dan in de rest van de provincie.

 

Ze voeren deze wijziging in waterlevering in de loop van woensdag 14 juli uit. De waterdruk blijft na doorvoering van de wijziging ruimschoots voldoen aan de gestelde minimale eisen (minimaal 1,5 bar), maar de waterdruk is mogelijk wat lager dan dat inwoners gewend zijn.

 

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.