-
Veel interesse van projectontwikkelaars voor bouw kavels in Oosterveld Norg
13.Jul.2021

Gemeente Noordenveld kiest voor projectontwikkelaars Nijhuis Bouw b.v. en Hegeman Bouwgroep voor de duurzame ontwikkeling en bouw van 32 kavels in Oosterveld in Norg. Achttien projectontwikkelaars uit het hele land hebben interesse getoond.

 

Veel belangstelling uit de markt

Door een loting moest worden bepaald welke zeven ontwikkelaars daadwerkelijk een plan mochten indienen. De gemeente Noordenveld beoordeelde de ingediende plannen op kwaliteit en prijs. “Als het gaat om kwaliteit, hebben wij duurzaamheid en participatie hoog in het vaandel. Via een transparante en gelijkwaardige manier van aanbesteden, hebben we als gemeente in Nijhuis en Hegeman de meest geschikte marktpartij voor Oosterveld in Norg gevonden”, aldus een enthousiaste wethouder Henk Kosters.

 

Energiezuinige woningen

Bij de aanbesteding zijn de plannen van ontwikkelaars en bouwers onder andere beoordeeld op  duurzaamheid. De gemeente Noordenveld wil in 2040 klimaatneutraal zijn en duurzame nieuwbouw draagt daaraan bij. Zowel Hegeman als Nijhuis bouwt ‘nul op de meter’ woningen. Dit gaat verder dan het bouwbesluit voorschrijft. Dit houdt in dat de woning voor woninggebonden verbruik (verwarming / koeling) en huishoudelijk gebruik (apparaten en verlichting) net zoveel energie gebruikt als er duurzaam wordt opgewekt. Beide ontwikkelaars streven naar 100% circulaire woningen en lopen hierin voorop.

 

Groene en duurzame omgeving

Het is de bedoeling dat er nestkasten in de woningen en groen ingerichte tuinen komen. Ook wordt gebruik gemaakt van grasstenen. Beide ontwikkelaars onderscheiden zich door regenwater ondergronds op te vangen en het regenwater vervolgens te gebruiken voor onder andere spoelwater in het toilet, water voor de wasmachine en sproeiwater voor de tuin. Verder zal er gedurende het proces veel aandacht zijn voor participatie met de kopers.

 

Loting vrije kavels gemeente

Ook heeft de gemeente een verloting gehouden op 5 juli 2021 voor elf vrije kavels. Hier schreven zich maar liefst 152 belangstellenden voor in.

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.