-
Diploma's voor statushouders in Noordenveld
12.Jul.2021

Diploma's voor statushouders in Noordenveld

 

 

Op donderdag 1 juli om 10.00uur reikt wethouder Jeroen Westendorp de VIP certificaten uit aan vluchtelingen die mee hebben gedaan met de arbeidsmarkttraining van Vluchtelingenwerk Noord- Nederland.

 

 

In samenwerking met de gemeente Noordenveld startte VluchtelingenWerk in het voorjaar 2021 met trainingen en coachingstrajecten voor vluchtelingen uit gemeente Noordenveld. Met dit project worden vluchtelingen in de gemeente geholpen om succesvol te participeren in de samenleving.

Zo kregen ze de groepstrainingen aangeboden om antwoord te krijgen op belangrijke vragen als: ‘wie ben ik?’ , ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’ De vluchtelingen werden wekelijks ondersteund door arbeidscoaches van Vluchtelingenwerk. Met dit project leerden ze hoe ze aan een stage/werkervaringsplek en een betaalde baan kunnen komen.

Deelnemers van deze groep hebben bijzondere goede resultaten geboekt. De meeste hebben een betaalde baan, stage gevonden of hebben ze een keuze gemaakt om te gaan studeren.

We als VluchtelingenWerk zijn ontzettend trots op de gerealiseerde resultaten en zien graag de samenwerking met gemeente Noordenveld voortgezet.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.