PROMOTIE VOOR MHC RODEN HEREN 1!


Gister kwam groot nieuws binnen. Het eerste herenteam van MHC Roden is, ondanks de stilgelegde competitie toch nog gepromoveerd naar de 3e klasse!


 


Er was iets met een virus waardoor seizoen 20/21 nietig werd verklaard. Best zuur want Heren 1 stonden ongeslagen op de 1e plek in de 4e klasse. Het team was, dankzij de komst van het nieuwe waterveld, vorig jaar versterkt en met deze selectie was promotie een grote droom. Maar helaas had corona andere plannen en werd de competitie stilgelegd.


Toen kwam er afgelopen week onverwachts goed nieuws van de competitieleider. Er was plek vrijgekomen in de 3e klasse en die mochten Roden Heren 1 invullen. We zijn extreem blij dat heren 1 zich volgend jaar in deze iets meer competitieve poule mag scharen.


 


Naast dit kampioenschap is er nog meer goed nieuws te melden. Alle sterkhouders van afgelopen seizoen zijn gebleven. Ook is er een nieuwe sponsor aangetrokken en zijn er een aantal transfers gemaakt. Niels Toutenhoofd, Dedmer Voerman, Bjorn Aikema en Dirk Rinsema zijn helaas gestopt of gaan elders hockeyen. 2e keeper Arnaud Hofstee gaat een bestuursjaar doen en gaat op een iets lager pitje (in het tweede) spelen. Daar tegenover staat de komst van Rick Geuken (2e keeper), Marijn Veenstra (Roden H2), Tim Kühr(GHBS), Thijmen Rooks(GHBS), Bart van Kimmenaede(Eelde) en Brent Hoekstra(Groningen). Ook de staff is compleet: Het contract van trainer/coach Joost Oosterwijk is verlengd. Hij zal worden geassisteerd door Tim Kühr (assistent trainer) en Max Meinema(manager). Aanvoerder is Julius Labberton. Het bestuur van Roden heeft er alle vertrouwen in dat er volgend jaar een team staat dat mee kan draaien in de derde klasse.


Op de foto: Rutger Hoogenberg en Thies Monshouwer juichen. Foto gemaakt door: Jolijn Essink Fotografie