Help Lieke (4 jaar) kinderkanker te bestrijden!


 


Diagnose: Acute Lymfatische Leukemie
Op vrijdag 23 augustus 2019 kreeg onze tweejarige dochter een alles verwoestende diagnose: Acute Lymfatische Leukemie (ALL). Onze wereld stortte in, de grond onder onze voeten verdween en we kwamen in een wereld terecht waar niets meer zeker is. Leven en dood aan een zijden draadje. Volledig afhankelijk van medische zorg, chemo's en tal van medicijnen. Lieke verloor de kracht en de spieren om te lopen, werd zo misselijk van de chemo's en medicijnen dat ze niet meer wilde eten en daardoor overgeleverd was aan een sonde en sondevoeding.


 


Inmiddels gaat het veel beter met haar en kunnen we ons leven weer wat oppakken. Ze ontwikkelt zich als een echte vierjarige en gaat zelfs naar de basisschool. Op 23 augustus 2021 mogen wij dan eindelijk de vlag uithangen en is er een einde gekomen aan het tweejarige behandeltraject. Natuurlijk zijn wij er nog (lang) niet en kent het leven nog steeds geen zekerheden. Want wie garandeert ons dat het voor altijd wegblijft?


 


Prinses Máxima Centrum
Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kinderkanker. In het Prinses Máxima Centrum worden alle kinderen met kinderkanker behandeld en komen zorg en research bij elkaar. Als je nog niet eerder te maken hebt gehad met kinderkanker en je deze ‘kankerwereld’ niet kent, dan is het lastig om je een voorstelling te maken van dit centrum.


 


Het centrum straalt hoop en kracht uit en is naast genezing, gericht op optimale kwaliteit van leven. Ondanks de kanker moet de ontwikkeling van kinderen doorgaan en streef je naar optimale kwaliteit van leven. Zo is er een kinderbibliotheek aanwezig, een school, een muziekstudio, een bouwplaats, een opvang voor broertjes en zusjes en meerdere speeltuinen om in beweging te blijven.


 


Om kinderkanker te bestrijden en te streven naar een 100% genezing, is er heel veel geld nodig voor onderzoek. Want onderzoek is de poort naar genezing. Wij vragen geen geld voor Lieke, geen geld voor ons als ouders, maar willen zoveel mogelijk geld ophalen dit fantastisch centrum. Doneer royaal, want met elke euro komen we dichterbij een 100% genezing. Help je Lieke mee?
Scan onderstaande QR-code om naar de actiepagina van Lieke te gaan, of ga naar:
https://www.maximaalinactie.nl/actie/lieke