Zevenhuizen - Inwoners van Zevenhuizen blijven ongerust over de komst van een coffeeshop bij de voormalige discotheek Pruim.


 


Anja Mellema van dorpsbelangen overhandigde woensdag tijdens een raadsvergadering van het Westerkwartier een petitie met 709 handtekeningen aan burgemeester Ard van der Tuuk.


 


‘Hiermee willen we duidelijk maken dat wij absoluut geen coffeeshop in Zevenhuizen willen’, aldus Mellema.


 


De gemeente publiceerde onlangs nieuw beleid, wat er op neerkomt dat coffeeshops niet welkom zijn in het Westerkwartier. Oudere vergunningsaanvragen worden aan dit nieuwe beleid getoetst.

 


Zorgen blijven

‘Maar wij blijven ons zorgen maken’, zegt Mellema. ‘Dus zijn we met een petitie rondgegaan. Het ging niet vanzelf, want iedereen moest het briefje met zijn handtekening naar een brievenbus in de supermarkt brengen.’


 


Burgemeester Ard van der Tuuk ging niet inhoudelijk in op de vergunningsaanvraag, maar beloofde dat er snel duidelijkheid komt. ‘Conclusies over de vergunningsaanvraag zijn voor rekening van RTV Noord. Maar ik spreek ze niet tegen, daarmee zeg ik denk ik genoeg’, stelde Van der Tuuk de Zevenhuisters gerust. Geschreven door RTV Noord.