Een plant voor een steen


 


Het NK Tegelwippen is in volle gang. Iedereen kan meedoen door tegels uit de tuin te halen en te vervangen met groen. In juli krijgen inwoners van gemeente Noordenveld een plant voor een steen.


 


Inwoners van Noordenveld kunnen in de maand juli een plant ophalen bij de Afvalkraam wanneer deze in de buurt is, of bij de gemeentewerf aan de 1e Energieweg 10 in Roden. Deze plant krijgen inwoners mee op vertoon van een foto waarop de tegels in de tuin te zien zijn. Op de inleverlocatie wordt gevraagd deze foto te mailen, wat uw postcode is en de hoeveelheid verwijderde tegels. Gemeente Noordenveld geeft dit aantal vervolgens door. Zodat uw tegels meetellen in het totale aantal tegels dat in Nederland uit de tuin gewipt wordt!


 


De spelregels  • De Afvalkraam staat op maandag en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur op verschillende locaties. Bekijk wanneer de Afvalkraam bij u in de buurt is via: www.noordenveld.nl/afvalkraam.

  • In Roden kunt u langskomen bij gemeentewerken (de gemeentewerf), aan de 1e Energieweg 10. Dit kan maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur.

  • U kunt maximaal één emmer met tegels inleveren op de inleverlocatie.

  • Er wordt één plant per persoon gegeven.


 


Waarom een plant voor een steen?
Een groene(re) tuin is goed voor het milieu. Groen zorgt voor minder wateroverlast in natte periodes en voor verkoeling in hete periodes. Verder is een groene tuin goed voor de biodiversiteit: dieren, vogels en insecten profiteren ervan.