-
BBS de Verwondering strijdt tegen elektronisch afval!
10.Jun.2021

Tien basisscholen uit de gemeente Assen en de gemeente Noordenveld doen van 24 mei tot en met 17 juni mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met Jeroen Westendorp (wethouder gemeente Noordenveld) en Anneloes Oldenburger (Virol) op basisschool de Verwondering. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie! 


Woont u in de buurt van BBS de Verwondering, dan kunt u tussen 24 mei en 17 juni gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

U kunt helpen!

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. U kunt mailen naar info@bbsdeverwondering.nl of bellen/appen met Jantine Meijer (0640800541).

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.