-
Adviesrapport 'Nieuwsgierig op pad in Noordenveld' uitgereikt aan burgemeester Smid
10.Jun.2021

Donderdag 10 juni 2021 reikte raadslid Anita van der Noord het rapport ‘Nieuwsgierig op pad in Noordenveld’ uit aan burgemeester Klaas Smid van Noordenveld.

 

 

Vanuit het VNG is er een uitvraag gedaan aan gemeentebestuurders om in gesprek te gaan met kinderen en jongeren in hun gemeente. Dit omdat corona grote impact heeft op het leven van kinderen en jongeren, op hun welzijn en ontwikkeling. Door de dialoog aan het gaan met kinderen en jongeren worden zij direct betrokken bij het nadenken over oplossingen voor de sociale crisis die corona heeft veroorzaakt. En kan er een actueel beeld worden geschetst van het welzijn van deze doelgroep. Hiermee leren kinderen en jongeren dat het telt wanneer zij hun mening laten horen over zaken die raken aan hun leven. Maar leren ze ook dat zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn.

 

Anita van der Noord heeft Up to Us i.s.m. de jongerenwerkers van WiN gevraagd om hier een bijdrage aan te leveren. Romy Misran is gevraagd om een kwalitatief onderzoek uit te voeren en de dialoog aan te gaan met de kinderen en jongeren in de gemeente Noordenveld. Om zo een beeld te krijgen van het welzijn van de kinderen en jongeren in Noordenveld. Maar ook om uit te vragen op welke manier kinderen en jongeren participatie zouden willen vormgeven.

 

Het rapport ‘Nieuwsgierig op pad in Noordenveld’ is een advies van dit onderzoek.

 

Foto's© José Reijinga

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.