-
''Geldkluis met deur open staat 11 jaar buiten in centrum Roden''
10.Jun.2021
(ingezonden) Geldkluis met deur open staat 11 jaar buiten in centrum Roden.
 
 
Sinds enige maanden is het aanzicht op de Brink in Roden weer opgeruimd en netjes. Jarenlang was op het perceel van de afgebrande discotheek een enorme hoeveelheid afval gedumpt, en waren allerhande materialen achtergebleven die merendeels zo in een grofvuilcontainer konden worden afgevoerd. Al die tijd werd er een uitzichtloze strijd over geleverd tussen de eigenaar en de instanties, maar een faillissement bracht het perceel onder beheer van een curator.
 
 
Om de grond beter te kunnen verkopen maakte deze curator gebruik van een aanbod van een inwoner van Roden. In ruil voor alle achtergebleven goederen met waarde zoals het oud ijzer bood de inwoner aan het hele perceel schoon op te leveren. Er is een week op het terrein gewerkt om alles afgevoerd te krijgen maar sindsdien in de aanblik van het toeristisch uitgaanscentrum van Roden weer netjes.
 
 
De inwoner trof onder andere een grote geldkluis van meer dan duizend kilo aan. Deze had al 11 jaar op de Brink gestaan en de kluisdeur was niet afgesloten of zelfs dicht. In de kluis bevond zich nog meer dan 300 euro aan muntgeld. Een meevaller die er voor zorgde dat de klus zeer de moeite waard was geworden.
 
 
Roden, één van de dorpen in Nederland waar je elf jaar lang een geldkluis open en bloot en met de deur open in het toeristisch centrum kunt neerzetten zonder dat iemand het geld eruit haalt.
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.