-
Gemeente Noordenveld komt met extra steunpakket voor culturele instellingen
10.Jun.2021

Culturele instellingen in Noordenveld kunnen een extra subsidie aanvragen voor schade die ze door corona hebben geleden. Tussen 1 juli en 31 oktober 2021 kan de subsidie worden aangevraagd. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van aanvraag. 

 

 

De culturele instellingen zijn in 3 categorieën verdeeld

  • Kleine verenigingen zoals zangkoren, toneelverenigingen en historische verenigingen  kunnen maximaal € 300,- per instelling aanvragen. Dit is als blijk van waardering.
  • Overige, middelgrote culturele instellingen kunnen maximaal  € 3.000,- per instelling aanvragen. Dit is voor de geleden exploitatieschade van de instelling in de 1e helft van 2021 en/of voor het doen van een investering door de coronacrisis
  • Voor grote culturele instellingen, die jaarlijks een gemeentelijk subsidie ontvangen van meer dan € 50.000,- , kan maximaal € 20.000 per instelling worden aangevraagd. Ook op basis van de geleden exploitatieschade van de instelling in de 1e helft van 2021 en/of voor het doen van een investering door de coronacrisis.

 

 

Gemeente helpt ook in 2021

Wethouder Alex Wekema: “In 2020 hebben we de culturele sector al een keer geholpen via verschillende regelingen. In 2021 doen we dat weer. De coronacrisis duurt lang. De culturele sector heeft in 2021 een half jaar op slot gezeten. Blijvende schade ligt op de loer, financieel, maar ook in de deelname en betrokkenheid van inwoners bij onze lokale cultuur. We zetten weer in op ondersteuning en doen dat zo evenwichtig mogelijk. Zo hopen we als college dat cultuur in de gemeente overeind blijft.”

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.