HOOGKERK - Bij het steekincident zondagmiddag aan de Zuiderweg in Hoogkerk is het slachtoffer ter plaatse overleden, meldt de politie. Het gaat om een minderjarige jongen. Het onderzoek is volop gaande. De verdachte is aangehouden. De steekpartij gebeurde bij de Albert Heijn om 14:50 uur.


 


Update: 21:45 De aangehouden verdachte is een 23-jarige man uit de stad Groningen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de verdachte en het slachtoffer elkaar niet kenden. De verdachte wordt verder verhoord en het onderzoek loopt nog volop, meldt de politie.


 


Het slachtoffer is een leerling van het Leon van Gelder aan de Diamantlaan in Groningen. Medewerkers van de middelbare school zijn daar maandagochtend extra vroeg om de leerlingen op te vangen. Ook is er begeleiding voor zijn klasgenoten, meldt RTV Noord.


 


Politie, traumahelikopter en ambulances waren snel ter plaatse. De minderjarige jongen is lange tijd gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.  


Onduidelijk is wat de aanleiding was voor het incident en of het slachtoffer en de verdachte de enige betrokkenen waren, zegt een politiewoordvoerder. De omgeving van de supermarkt is afgesloten.

 

Wijkagent Paul Heidanus: ''Heel verdrietig nieuws uit mijn wijk. Een minderjarige jongen heeft het leven gelaten bij een steekincident in Hoogkerk. De achtergronden zijn nog onbekend, maar de impact voor de nabestaanden is groot. Ik wens hun alle sterkte.'' 

 

De politie stelt een onderzoek in na dit voorval en is druk bezig getuigen te verhoren.

Foto's© Jordi Haverdings