Dutch Supersport podiumplaats voor Jeroen Hilster in Assen


Jeroen Hilster, die nog herstellende is van zijn polsblessure, heeft tijdens de openingsronde van het International Dutch Championship op het TT Circuit Assen een derde plaats weten te behalen in de Dutch Supersport klasse. 

  
Lentink Sports Racing stond zaterdag 5 juni aan de start tijdens de eerste ronde van het International Dutch Championship (IDC) op het TT Circuit Assen. Jeroen Hilster  kwam uit in de Dutch Supersport klasse. Voor Jeroen een belangrijke test om te kijken hoe het zou gaan met zijn polsblessure. De 19-jarige coureur brak zijn pols bij een crash in Oschersleben en werd onlangs in Reusel met een laserbehandeling geholpen aan zijn blessure. Jeroen kon rijden in Assen, maar in de eerste kwalificatie bleek wel dat de bewegingsvrijheid van de pols nog de nodige problemen gaf.De Lentink Sports Racing coureur Jeroen mocht gezien zijn blessure zeer tevreden zijn over zijn race. Acht seconden achter zijn teammaat wist hij ook een podiumplaats te scoren. En nog belangrijker: het lukte Jeroen om met zijn geblesseerde pols de race over twaalf ronden te volbrengen. 


Komende week reist Lentink Sports Racing af naar Tsjechië. Op het circuit van Most staat van 11 t/m 13 juni de tweede ronde van het IDM kampioenschap op het programma.

 
Jeroen Hilster: Deze racedag was vooral belangrijk om te kijken hoe mijn pols hersteld was en om vertrouwen op te bouwen. In Q1 begonnen we met half-half weer. Dit was lastig omdat ik erg moest wennen aan de motor en mijn pols. Voor Q2 heb ik flink wat pijnstillers genomen en het ging gelijk een stuk beter. Ik moest als zevende starten en ik wist dat ik een goede start moest hebben om zo min mogelijk werk te hebben. Dat ging goed, want ik ging als tweede de eerste bocht door en kon uiteindelijk als derde finishen. Ik ben best wel blij dat mijn pols het volgehouden heeft. Nu voorbereiden op de races in Most!"


Foto: Damon Teerink van Racing Pasion photography