Corrie Graanstra- van Zwieten, onder andere bekend van de Wereldwinkel in Roden, werd vrijdagmiddag op het terras van La Comida, de eerste locatie van de Wereldwinkel in Roden, compleet verrast met een Koninklijke Onderscheiding, die werd overhandigd door de onze burgemeester Klaas Smid.


Sinds 1991 zet Corrie zich al in voor de Wereldwinkel waar ze zich dus al 30 jaar geheel belangeloos voor heeft ingezet. Ze staat er iedere week een ochtend en zorgt mede voor de inkoop van de koffie, thee en chocolade en voor de inrichting van de winkel. Ze wordt door medevrijwilligers omschreven als een ‘actieve en hartelijke vrouw’.

Verder heeft Corrie Graanstra zich sinds 1989 onafgebroken in verschillende functies ingezet voor de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging De Passage in Roden. Daar zet zich nog steeds met hart en ziel voor in. "Mensen zoals Corrie Graanstra maken de wereld een beetje mooier, zetten zich in voor anderen zonder er iets voor terug te vragen", waren de mooie woorden die Klaas Smid haar toesprak.

Uit naam van koning Willem-Alexander mocht Klaas Smid mevrouw Cornelia Graanstra - van Zwieten benoemen tot lid van de orde van Oranje Nassau voor 30 jaar vrijwilligster. "och, och ik word er helemaal raar van, dit had ik nooit verwacht. Het is echt geweldig, wat een verrassing!" sprak Corrie Graanstra.

Tekst/film/foto's Coby van Zanten/DitisRoden.nl