Aardappeltelers opgelet!


 

De eerste aardappelen steken nog maar net hun koppie boven de grond van het volkstuintje of het aardappelland van de boer en ja hoor, daar istie weer! Een prachtig ogend kevertje met de mooie wetenschappelijke naam Leptinotarsa decemlineata. Maar laat u niet in de loeren leggen door zijn uiterlijk en de indrukwekkende naam van het lid uit de familie van de Bladhaantjes.

 

 

Het betreft hier de onder de aardappeltelers en volkstuinpioniers zeer gevreesde Coloradokever. Of beter gezegd, de zeer vraatzuchtige larven van deze kever die in een mum van tijd een zorgvuldig en met veel liefde opgekweekte aardappelplant tot een levenloze stengel weten om te toveren. Het is de ware nachtmerrie van de trouwe aardappelplantaanbidder en geloof mij, daarbij is een boze schoonmoeder echt niets vergeleken. Dit schijnt trouwens ook voor tomaten- en auberginetelers het geval te zijn.

 

 

Nu de schadelijke Coloradokever in grote getale in de omgeving van het dorp Roden voorkomt, is het nu noodzaak om uw planten (aardappel-, tomaat- en aubergineplanten) te gaan controleren op kevers, larven en eitjes. Het is het waard!

 

 

Voor meer informatie kunt u de website van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen raadplegen: