Veenhuizen - Vandaag worden de oude witte borden vervangen door nieuwe borden in de bruine ’ANWB kleur’. Om 11.00 uur werd de eerste monumentenbord onthuld bij de familie Vasbinder aan de Hoofdweg 122 in Veenhuizen.


 


Toekomstbestendige informatieborden


Het plaatsen van nieuwe borden is een initiatief van Recreatieschap Drenthe in samenwerking met de ANWB. Zij zorgen samen ook voor de financiering. Ook de provincie Drenthe heeft hiervoor subsidie verstrekt. De borden zijn iets groter dan de oude borden en hebben dus ook een andere kleur. In Veenhuizen staat de tekst er ook in het Engels op. Hierdoor zijn de borden ook klaar voor de toekomst als Veenhuizen op de werelderfgoedlijst van Unesco komt.


 


Oproep aan inwoners van Noordenveld


Nu worden de bestaande borden in Veenhuizen en Peize vervangen. Maar dit gaan we uitbreiden naar ook andere bijzondere panden in Noordenveld. Wij vragen dan ook aan de inwoners welke panden hiervoor in aanmerkingen kunnen komen. Heeft u ideeën, dan kunt u dit doorgeven via postbus@noordenveld.nl onder vermelding van OM borden.


 


Project Informatieborden Drentse monumenten


Het Recreatieschap staat voor het behoud van de landschappelijke en cultuurhistorische waarden. Gegraveerde informatieborden bij monumenten en langs toeristische routes zijn aan vervanging toe.  De teksten worden onleesbaar en de bezoeker verwacht andere, actuele informatie. Dat is de reden dat het Recreatieschap positief gereageerd heeft op een verzoek van de ANWB. Samen met de ANWB en de Stichting Drents Monument wil het Recreatieschap alle Open Monumenten Borden waar zowel het ANWB-logo als het logo van het Recreatieschap op staan, vervangen. Het doel is alle borden te vervangen voor het zomerseizoen 2021.


 


Video/foto's© Niels Holterman ten Hove