In 2020 moest het bestuur van de stichting Watnkunst  helaas besluiten om, vanwege de coronamaatregelen, het Watnkunst festival uit te stellen.


 


Maar zoals het nu lijkt kan de vierde editie van dit festival, in het eerste weekend van september, dit jaar wel doorgaan. Wel zal het programma afgestemd zijn op de eventuele maatregelen die dan nog nodig zijn in verband met het virus.  Ook zal het programma  niet op de Albertsbaan in  het centrum van Roden maar rondom de havezate Mensinge plaatsvinden. Dit laatste vanwege de tijdelijke verhuizing van de Jumbo supermarkt.


 


Drie dagen lang worden er diverse activiteiten aangeboden, georganiseerd door en voor amateur- en professionele kunstenaars en voor iedereen die van kunst, muziek en dans houdt


 


Er zijn in deze driedaagse diverse grootschalige activiteiten.


 


Op vrijdag 3 september zijn er  workshops en masterclasses met bekende kunstenaars, schilders, dichters en musici waar jong en oud aan deel kan nemen.


 


Op zaterdag 4 september worden demonstraties  georganiseerd, waarin “live” kunst gemaakt wordt.  De havezate Mensinge wordt dan de plek om kennis te maken met kunst in al z’n vormen. En deze activiteit aangevuld met een groot podium met aansprekende muziekactiviteiten en liveoptredens. 


Naast de beeldende kunst zal er ook aandacht zijn voor muziek, theater en cabaret.  Grote namen, o.a. Club Classique, Ellen ten Damme, Patricia Suer, Myron Hamming, brassband Oenkerk en anderen hopen het publiek te vermaken.


Eenmalig wordt er 2021 een extra activiteit toegevoegd aan het Wat’nkunst festival. Het betreft de vervanging van een activiteit die in 2020 zou plaatsvinden in het kader van de 75 jaar vrijheidsvieringen. Ook dit project kon in 2020, vanwege Covid,  niet doorgaan, maar het format was te mooi om hier niet opnieuw invulling aan te geven. Op het grote podium zal het theaterproject   “Moving Art” door Club Classique vertoond worden, aangevuld met werk en verhalen van kunstenaars uit de regio. Een uniek project, dat afgelopen jaar door Club Classique niet in de theaters gespeeld kon worden en op hert grote podium in Roden voor het eerst in de openlucht zal plaatsvinden


 


Op zondag 5 september  wordt de grote kunstmarkt gehouden, een markt waar ook gerenommeerde kunstenaars aan deelnemen. De belangstelling voor deze markt is tot nu toe zo groot dat het een vast onderdeel van het festival is geworden. Plm. 70 standhouders kunnen zich presenteren, waarbij het geheel opgeluisterd wordt door diverse muziekoptredens.


 


Voor deelname aan workshops of de kunstmarkt en voor meer programma info is de website www.watnkunst.nl beschikbaar,.


 


Het bestuur van de stichting Watnkunst is blij dat ze met de voorbereidingen voor dit mooie festival kunnen starten en het is er van overtuigd dat het, eventueel in aangepaste vorm, door kan gaan in september.


Met ondersteuning van de gemeente Noordenveld, de Provincie, het Prins Bernard Cultuurfonds, en de sponsoren Socio Company, Rabobank, De Krant. Mijn Makelaar en Havezathe Mensinge