Eerlijk is eerlijk, de meeste leerlingen baalden als een stekker om op hun eigenijk roostervrije dag toch naar een cultuurdag te moeten, dit alles gebeurd rondom museum Nienoord. Maar eenmaal bezig werden ze erg enthousiast.
Het is eigenlijk uit nood geboren, maar het blijkt nu al iets unieks te zijn. De leerlingen van de Lindenborg in Leek krijgen de kans om samen te werken met echte kunstenaars. Dit zijn de dingen die je bijblijven voor later.

De docenten van de Lindenborg wisten vier kunstenaars te regelen, die de komende weken samen met de leerlingen aan de slag gaan. Zo gaan zij met Jannes Kleiker uit Drachten de portretten reconstrueren, die door ‘de dolle jonker’ zijn verbrand, Fokko Rijkens uit Roderwolde werkt met hen aan een groot panorama. Tot slot maken de leerlingen samen met Quentley Barbara beelden van karton, geïnspireerd op het logo van Leek met een ridder te paard en verbrandde bomen. Het is de bedoeling dat twee klassen tegelijkertijd een voorstelling ontwikkelen en dat zij vervolgens een ‘theaterbattle’ houden.

De docenten hopen dat dit geweldig project volgend jaar een vervolg krijgt.

Foto's Jort Niemeijer©️