Geen Slag om Norg in 2021


 

De Vittoria Slag om Norg gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Dit is besloten na overleg met burgemeester Klaas Smid van de Gemeente Noordenveld. De Slag zou dit jaar verreden worden op zondag 11 juli. 


De Slag is een toeschouwersevenement. De gemeente maakt zich zorgen over de te verwachten hoeveelheid publiek dat zich over het parkoers verspreidt. Omdat de wedstrijd niet op een afgesloten parkoers verreden wordt, kan de organisatie niet handhaven of een sturende rol aannemen richting publiek en volgers. Uiteraard hebben wij als organisatie daar alle begrip voor. We vinden het jammer, maar de Slag komt nét te vroeg. 


Voor het eerst met Vittoria
De Slag gaat sinds dit jaar door het leven als Vittoria Slag om Norg. De Italiaanse fietsenfabrikant Vittoria is hoofdsponsor van de Slag en partner van de MTB-evenementen Bartje 200, Velodroom Veldslag om Norg en Drenthe 200. Het deelnemersveld lag voor de Slag al vast. Met mooie teams als Arkea-Samsic, Bingoal Pauwels, Alpecin-Fenix en alle Nederlandse topteams was de race weer verzekerd van spektakel.