De vaccinatieoperatie is flink op stoom waardoor we weer door kunnen naar de volgende geboortejaren. Rond 10:30 uur kan iedereen die geboren is in het prachtige geboortejaar 1977 en in 1978 online een afspraak maken.


 


Dus: plan die prik!  coronavaccinatie-afspraak.nl


 


Mensen geboren in 1977 en 1978 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Zij ontvangen vanaf vrijdag 4 juni de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie per post. Vanaf dat moment kunnen ze ook telefonisch een afspraak maken. In totaal zijn er ruim 410.000 mensen geboren in 1977 en 1978. 


 


Dubbele uitnodiging


Mensen die gevaccineerd zijn, worden zoveel als mogelijk uit de verzendlijsten gehaald. Dit kan soms langer duren omdat de vaccinatiegegevens (nog) niet door het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  zijn ontvangen. Mensen kunnen daardoor meerdere uitnodigingen ontvangen. Wie al gevaccineerd is, bijvoorbeeld als zorgmedewerker, mag de dubbele uitnodiging weggooien.

De GGD heeft inmiddels 136 vaccinatielocaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.