Roden - Een gezonde leefstijl zorgt voor een sterker immuunsysteem. Zeker nu, tijdens de coronapandemie is dat heel belangrijk. En waar begint een (on)gezonde leefstijl? Juist; dat begint al op jonge leeftijd. Ouders zijn hier natuurlijk voor verantwoordelijk!! Maar hoe mooi is het om op jonge leeftijd al bewust te zijn van wat je eet, want wat je eet dat ben je.

Wouter Meertens (sport en cultuurcoach van Stichting WiN) en Anita van der Noord (stichting de Nieuwe leeftijd) hebben de kinderen van de basisscholen weer uitgedaagd om mee te doen met de receptenwedstrijd; Geef me de Vijf, kindermenu 2.0.

Vandaag was de prijsuitreiking bij Merry Gold. Jurylid wethouder Alex Wekema deed de prijsuitreiking samen met Anita van der Noord. Alle recepten waren erg lekker maar er sprong eentje uit en dat waren de Chinese pannenkoekjes van Sanne Bakker van OBS de Marke in Roden.

Het leuke van dit alles is dat het recept van Sanne ook op de menukaart van Merry Gold komt te staan. Tevens krijgt Merry Gold ook het Oké-Vignet en bijbehorende certificaat omdat ze voldoen aan de criteria voor het kindermenu.

Foto's/video José Reijinga