Door Coby van Zanten©


 


Het is bijna Hemelvaart en dat betekent voor de Rodenaren onder ons dat het bijna kleintje Rodermarkt is. Maar ja,we hebben nog steeds te maken met corona, dus hoe gaat het Hemelvaart weekend er uit zien?


Reden genoeg om langs de voorzitter van de gezellige groep mannen van Volksvermaken Roden, Lammert Kalfsbeek te gaan.


 


Onder het genot van een lekker bakkie koffie vertelt Lammert dat er donderdags, dus op Hemelvaartsdag, een auto puzzelrit is georganiseerd. En voor de zondags een familie fietstocht. "We hebben gesproken over een kermis en een kleine warenmarkt, maar het kan nu gewoon nog niet. Hoe jammer ook. We hopen dat het in ieder geval mooi weer wordt, want dan helpen we de horeca een handje, in de hoop tenminste dat deelnemers na die tijd nog even een terrasje pakken. Je kunt je online inschrijven voor beide evenementen. En het is zeker een aanrader, omdat je op plekken zult komen waarvan je bestaan niet wist!"    https://volksvermaken.nl/evenementen-agenda/hemelvaartweekend-2021/


 


 


Nu we er toch zijn, hoe lijkt het met de Rodermarkt? “Wij hebben alles in onze agenda nog open staan, alles kan in principe op korte termijn nog geregeld eigeworden of afgezegd. Behalve de invulling van de zaterdag. Zijn de bouwers wel bereid om te bouwen? En aangezien de groepen nog klein moeten zijn, hoe kun je dit oplossen?  De vraag of het doorgaat komt voornamelijk ook van scholen, want de groep kinderen van vorig jaar, willen toch dit jaar graag ervaren hoe het is op een paradewagen. Dat zou voor die kinderen zuur zijn mocht het dit jaar weer vervallen. Normaal zouden rond deze tijd de onderstellen worden opgehaald. Dit hebben we nu eerst rond 1 juni gepland. Aanstaande maandag hebben we een gesprek met burgemeester Klaas Smid voor advies. Verder is het nog steeds afwachten hoe het 1 juli er voor staat, maar dat valt en staat allemaal met het verloop van het vaccineren. Of we een alternatief hebben?  Ja, dat hebben we, maar daar kan ik nog niets over zeggen. Sowieso zijn de scholen  in dat plan betrokken.”, aldus de volksvermaker. 


 


Ondanks alle aanpassingen hopen we toch op een mooi Hemelvaartweekend, aan Volksvermaken Roden zal het zeker niet liggen.