In de gemeenteraad van Noordenveld is ergernis ontstaan over uitlatingen van Lijst Groen Noordenveld (LGN). Dit schrijft RTV Drenthe.

 

 

De partij gaf aan niet blij te zijn met de aankoop van gronden in Roden die in beheer zijn van maatschap Brink Veerman. Aangezien één van de eigenaren van deze maatschap tot 2018 lid was in de gemeenteraad, maakt LGN bezwaar.

LGN laat weten 'grote bezwaren' te hebben met de aankoop van grond in 'De Oksel' in het dorp. Dit is het land bij de rotonde van Roden richting Leek. De grond wordt door de gemeente Noordenveld aangekocht voor eventuele nieuwbouw.


 


Integer


De locatie is volgens de partij in de Omgevingsvisie 2030 uitdrukkelijk uit het concept geschrapt, omdat woningbouw op die plek niet wenselijk zou zijn. Bovendien vormt De Oksel een fraaie entree van Roden en kan de grond als landbouwgrond goed gebruikt worden.


Maar het grootste verwijt zit 'm in de integriteit van de kwestie. LGN wil dat er een externe toets volgt, mocht Noordenveld deze gronden aankopen. Omdat Marry Brink uit Nietap tot 2018 namens Gemeentebelangen in de raad zat, vreest LGN 'bevoordeling'.


 


Complottheorie


Andere politieke partijen konden zich niet vinden in de kritiek van LGN. Tiemen Ensing (PvdA/GroenLinks) noemde de verwijten 'laakbaar'. "Het zou Lijst Groen Noordenveld sieren om haar excuses aan te bieden voor deze ongepaste insinuatie", sprak hij. Ook Robert Meijer (VVD) sprak zijn ongenoegen uit. "De betrokken eigenaar kan zich niet verdedigen tegen deze bewering", stelde hij.


Jos Darwinkel (Gemeentebelangen) ging nog een stapje verder bij de verdediging van zijn partijgenoot. Hij sprak van een complottheorie die nergens op gebaseerd is.