-
Bag2school actie bij BBS de Verwondering in Alteveer
30.Apr.2021

BBS de Verwondering in Alteveer heeft via de organisatie Bag2School Nederland een kleding inzamelingsactie opgezet om extra geld in te zamelen voor school.

 

Bag2School Nederland verzamelt kleding en keert per kilo een bedrag uit. Bag2School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen. Daarnaast helpt het ons te sparen voor de school. Bag2School Nederland heeft sinds de start in 2006 al meer dan 1,5 miljoen euro uitgekeerd!

 

Bag2School Nederland

In Nederland gaat er in totaal ongeveer 124 miljoen kilo textiel met het restafval mee, terwijl er maar 70 miljoen kilo ingezameld wordt voor recycling en hergebruik. En dat terwijl 65% van het textiel dat nu bij het restafval terecht komt gewoon hergebruikt of gerecycled had kunnen worden. Heel erg zonde dus en ook nog eens heel slecht voor het milieu. Bag2school biedt de ideale oplossing.

 

Nadat de kleding is opgehaald, wordt de kleding gewogen en op vrachtwagens geladen voor export. Alle kleding die wordt ingezameld, wordt, al dan niet gesorteerd, verkocht aan importeurs en groothandelaren in West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. 80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Bag2School is dus geen goede doelen organisatie, maar een bedrijf.

 

Kom in actie!

Wij zouden het erg op prijs stellen als u zich ook in wilt zetten voor onze actie door zakken te vullen met oude nog bruikbare kleding/textiel van u en mogelijk uw kinderen. Dit zijn bijvoorbeeld schoenen (per paar aan elkaar geknoopt), schone kleding (shirts, broeken, truien, etc.), riemen, maar ook schone grodijnen, handdoeken, knuffelbeesten, lakens en dekens.

Wij verzamelen geen vieze, natte,gescheurde of beschadigde kleding, enkele schoenen, afgeknipt material, lappen,matten, tapijten, kussens, dekbedden, snuisteren, bedrijfskleding, speelgoed en matrassen.

Voor een uitgebreide lijst met wat er wel en niet ingezameld mag worden kunt u kijken op www.bag2school.nl . Daarnaast vindt u hier nog meer informatie over hoe de inzameling in zijn werk gaat en waar de kleding heen gaat.

 

Bag2School zal de kleding inzamelen op donderdag 27 mei aan de Melkweg 13 in Alteveer. U kunt uw kleding voor 27 mei naar BBS de Verwondering brengen en in de hal zetten. De school is elke dag open van 8.15 uur tot 14.30 uur (behalve in de vakantie van 3 mei t/m 14 mei). Bent u niet in de mogelijkheid om het te komen brengen of komt het tijdstip u niet uit dan kunt u contact opnemen met Jantine Meijer (06-40800541). We hopen dat u ons wilt helpen om samen een fantastische inzameling neer te zetten!

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.