-
Een overgebleven oranjezon van de Koningsdag
29.Apr.2021
In het centrum van Roden goed gevulde terrassen: GRANDIOOS!
Na bijna een half jaar kan het vandaag weer. Wel zijn er voorwaarden. Zo zijn de terrassen alleen open tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Er zijn per terras maximaal vijftig gasten toegestaan, enz.

Het kabinet doet voor de uitvoering een beroep op gemeenten, brancheorganisaties en individuele ondernemers om deze spannende stap in goede banen te leiden.
Net als vorig jaar moeten cafés helpen met de handhaving. Ook moeten zij ervoor zorgen dat 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Binnen de gemeente Noordenveld, aan de ring van Roden, zit de harde kern van café ‘Marten Scheepstra’, ‘Koekie’ voor intimi rondom Foxwolde. Oók hier snakt men simpelweg naar meer ruimte. Over het algemeen is er een megaprestatie geleverd. Dat is een compliment voor iedereen. Het is nú de vrijheid om even weer mekaar te ontmoeten! We zijn goed omgegaan met alle lastigheden die we hadden en hebben. Terwijl we met z’n allen een ongekend vreemde tijd beleefden, gaven we op een vaak creatieve manier invulling aan het nieuwe!

Dit is de kreet van een ieder.
'Voor de winst doe je het niet, maar het begin is er in elk geval weer!’, meldt de waard meer dan enthousiast en schonk er nog één…..!

Mary Dijkstra - Lutam
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.