-
Column: wandelen met Koningsdag
28.Apr.2021

Het oranjezonnetje is wat wij nodig hadden op Koningsdag èn we kregen het óók!

 

Een wandeltocht met de kleinkinderen stond op het programma: ca. 9km.
Wandelen in Noordenveld! Een prachtig stukje Drenthe dat veel te bieden heeft op het gebied van natuur, cultuur en geschiedenis.

 

Het café, ‘Hart van Lieveren’, is van cultuurhistorisch belang vanwege de specifieke functionele ontwikkeling in een kleinschalige agrarische nederzetting. Centraal punt in het dorp.
Met 5 kleinkinderen starten we vanaf het café waar we enthousiast werden ontvangen met een kopje koffie/thee en een héérlijk stukje oranje koek.
We gaan op weg en beleven diverse momenten tijden deze wandeling; de mystiek van zon, schijnend op een grote groep bosanemoontjes in het bos, de geur van alles wat groeit en bloeit, de afwisseling van bos, vennen en heide. En het gevoel dat je de natuur voor jezelf hebt.
Halverwege de route hadden we een stop bij ‘De Dikke Boom’: een hapje en een drankje stond daar voor ons klaar en dit werd wel heel snel verorberd!
We gaan weer verder en gissen met mekaar naar de geschiedenis want ’De Dikke Boom’ want deze geniet toch een zekere vermaardheid!
 
Nadat we de wandelroute hadden afgelegd konden we onze trek nog stillen met een broodje + hamburger van de bbq: héérrrrlijk!
Minpuntje van de dag: we mochten niet blijven hangen!
Helaas, ……...

 

Maar we komen terug want het zag er binnen in het café óók zo gezellig uit!

 

Hulde aan de organisatie voor dit coronaproof evenement: ze kunnen ècht wel!
 

Mary Dijkstra - Lutam

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.