-
Hoe zit het met elektrisch rijden in Noordenveld
28.Apr.2021

Hoe zit het met elektrisch rijden in Noordenveld

 

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Noordenveld? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)

 

Elektrische auto’s in Noordenveld

In Noordenveld staan 17599 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 128 (0,73%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 178 (1,01%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Noordenveld wordt dus 1,74% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

 

Laadpunten in Noordenveld

In de gemeente Noordenveld zijn er zijn er in totaal 60 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.

  • Er zijn 31 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken.
  • Er zijn 29 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel.
  • Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Noordenveld.

 

Steeds meer elektrische voertuigen

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,20%. Dat betekent dat er 5 elektrische auto’s per laadpaal in Noordenveld zijn. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Noordenveld overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Noordenveld.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.