Ja, maar dat is ook echt zo, met muziek gaat alles ook echt beter. Ga maar na: een potje janken is veel lekkerder met Hallelujah van Jeff Buckley, een avondje doorhalen haalt beter door met muziek van Status Quo en thriller is niets zonder een spannende muzikale achtergrond.  


 


Er is een studie gedaan over muziek tijdens het winkelen. Mensen kopen meer, makkelijker en sneller met een lekker opzwepend muziekje. In de zomer is dit een lekker salsa deuntje, in het najaar beginnen ze al vroeg met kerstmuziek. Hier staat de radio meestal wel aan, maar als ik ga poetsen dan poets ik beter met harde muziek. Niet zo fijn voor de buren, dus gebruik ik mn bluetooth oortjes voor een goede muziekbeleving. Zo kan ik lekker ongestoord poetsen en hebben mn kinderen ook geen last van mijn toch wel uitgesproken muziekvoorkeur. 


 


Ze weten ook als ze mama iets wil zeggen dan moeten ze wild gaan zwaaien of of haar even aantikken. Ja als ik het zo schrijf klinkt het best triest...Maar met een lekker muziekje in mn oren gaat het poetsen beter, sneller en ik heb er zin in. Ik begin altijd met het afnemen van de deuren en vensterbanken, daarna trek ik mn stofzuiger uit de kast. Met honden in huis heeft mn stofzuiger het echt wel druk! Ik begin boven en al snel kom ik aan bij de trap. Ik jengel wat mee met mn muziek en ga lekker. In de huiskamer is er eerder op de dag een ongelukje gebeurd, een spoor van potgrond van salontafel naar deur. Geen probleem dat halen we zo weg. het ergste veeg ik op en de stofzuiger doet de rest....dacht ik... Ik ga er een paar keer langs, maar ik veeg met de stofzuigermond alles op een hoop. Vreemd ik probeer het nog eens, maar hij lijkt niet te zuigen. Ik kijk in de stofzuigermond, rammel met de slang, waarschijnlijk zit er iets van speelgoed in, een haarspeld of prop papier. Maar nee er lijkt niets vast te zitten. Kak, hier heb ik geen zin in, wat is er met dat ding aan de hand. Ik raak iets wat geïrriteerd, hij doet het echt niet, hij verplaatst alleen rommel. Ik druk een aantal keer op de aan en uit knop, nog niets. Nog maar een keer rammelen en kijken... Mn kinderen bekijken dit alles vanaf de bank en ik zie vanuit mn ooghoek dat ze wat zitten te ginnegappen. Ik hoor niet wat ze zeggen, David Bowie schreeuwt het nummer Heroes in mn oren, bovendien ben ik te druk met mn stofzuiger. Na een tijdje begint mn jongste te wijzen en te gebaren naar de stofzuiger. Hij wil me wat zeggen, even mn oortjes uit doen. "Mam, de stekker is er uit gevallen, hij doet het al een tijdje niet meer". "Ow...ok had je dat niet eerder kunnen zeggen, ik sta al een hele tijd te ploeteren" Mn zoon: "jawel, maar we vonden het zo grappig en oliedom om het te zien"   


 


Inderdaad de stofzuiger zoog niet meer, ik had niet gehoord dat ie niet meer aanstond, bedankt Bowie!


 


Foto Pexels©