De examenstunt op middelbare school De Lindenborg in Leek van dit jaar kon vanwege corona niet doorgaan. Maar toen hoofdconciërge Jaap Aalderink vrijdagochtend om zeven uur bij de school aankwam, zag hij dat de examenleerlingen toch flink hadden huisgehouden. Hij kan er stiekem wel om glimlachen.

Althans, om negentig procent van de stunt. Over de graffiti op de gevel van de school en op de prullenbakken is hij minder te spreken. ‘Dat krijgen we er niet af. Nu gaat het de school geld kosten en dat vind ik jammer.’

De grote bomen op het schoolplein hangen vol met wc-papier. Het gebouw is versierd met vlaggetjes en de stoep is vol gekalkt met allerlei leuzen.


Aalderink is met collega Henk Staal bezig om de tekst te verwijderen die de leerlingen op de ramen hebben gekalkt. Staal hanteert de hogedrukspuit, Aalderink volgt met een emmer sop. ‘Een nee, nu zit je hier mee!!!’, staat er in blokletters, waarmee de scholieren refereren aan het verbod op een examenstunt.

Laatste schooldag
‘Het zou vandaag de laatste schooldag zijn. Vanwege corona hebben we helaas moeten besluiten dat die niet kan doorgaan. Toch heeft een groep gemeend iets op het plein te moeten doen. Het grootste deel is ludiek, maar dat van de graffiti is zonde’, concludeert Aalderink. Tekst RTV Noord. Foto's ingezonden tiplijn