RODEN – Photonis viert dit jaar haar vijftigste jubileum in Roden. Tere ere van deze feestelijke gelegenheid hijst Klaas Smid, Burgemeester gemeente Noordenveld, samen met Frans de Ruyter, Plant Manager Photonis Netherlands, op 22 april een jubileumvlag bij Photonis.


 


Vijftig jaar geleden opende Photonis onder de naam Delfts Elektronische Producten (DEP) haar deuren in Roden, destijds om de schone lucht en het zuivere water in de Drentse plaats. Sinds het bedrijfspand op 9 februari 1971 werd geopend door Prins Claus is niet alleen de naam van het bedrijf veranderd, maar is Photonis een goedlopende, internationaal opererende organisatie geworden en is het met ruim 350 werknemers een belangrijke werkgever in het noorden van Nederland geworden. “Dit jaar zijn we een halve eeuw gevestigd in Roden, dat is een bijzonder jubileum,” vertelt Frans de Ruyter. “Wij zijn erg vereerd dat de burgemeester samen met ons dit jubileum komt vieren door met mij de jubileumvlag te hijsen die symbool staat voor de vijftig jaar dat we in Roden gevestigd zijn. Op deze wijze, in combinatie met een traktatie voor onze medewerkers, proberen we er coronaproof toch een klein feestje van te maken.”


 


Photonis is marktleider in het ontwikkelen, produceren en verkopen van hoogtechnologische restlichtversterkers die worden gebruikt in de industriële, wetenschappelijke, medische en nachtvisie markt. Dat doet de organisatie niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit Frankrijk en de Verenigde Staten om zo de hele wereld te kunnen bedienen. Ook voor de Nederlandse Defensie is Photonis een belangrijke leverancier, zo won Photonis eerder dit jaar een zevenjarig contract om de Defensie Materieel Organisatie (DMO) van nachtzicht te voorzien.