Lentink Sports Racing heeft met Jeroen Hilster uit Lieveren en Colin Velthuizen uit Heerjansdam een driedaagse test afgewerkt op het TT Circuit Assen. Ondanks de koude omstandigheden konden beide coureurs met het team werken aan de afstelling van de Yamaha R6 motoren. Jeroen had een goed ritme en ook Supersport 600 rookie Colin liet een mooie stijgende lijn zien.
Nadat Lentink Sports Racing in maart een goede training draaide in Spanje, begon het team donderdag 8 april aan een driedaagse test op het TT Circuit Assen. De eerste dag was tijdens een trainingsdag georganiseerd door de KNMV. Helaas kon de testdag vanwege de extreem koude baantemperaturen maar zeer beperkt benut worden. Vrijdag konden Jeroen Hilster en Colin Velthuizen de rijtijd beter benutten tijdens een trainingsdag van CRT Holland toen de baantemperatuur wat hoger lag. Het was nog steeds vrij fris, maar het team kon nu met de twee jonge coureurs wel goed werken aan de afstelling van de Yamaha R6 motoren op het TT Circuit Assen.

Zaterdag 10 april zou de eerste ronde van het IDC, International Dutch Championship, plaatsvinden, maar omdat vanwege de huidige coronasituatie er nog geen wedstrijden verreden mogen worden, werd deze dag omgezet naar een trainingsdag onder de naam IDC Masterclass. De dag bestond uit drie sessies. Tijdens de eerste twee sessies op een droge baan waren Jeroen en Colin de snelsten op de baan in de Dutch Supersport klasse. Jeroen had een goed ritme en ook Colin wist tempo ook weer verder te verhogen.

De dag werd afgesloten met een racesimulatie in de derde sessie. Helaas begon het kort voor de sessie licht te regenen. Het was te nat voor slicks, maar te droog voor intermediates of regenbanden. Het team besloot om enkel de start te trainen en daarmee sloten Jeroen en Colin hun drieedaagse test in Assen af. De focus voor Lentink Sports Racing ligt nu op de start van het IDM seizoen, die gepland van 30 april t/m 2 mei op de Lausitzring in Duitsland.

Jeroen Hilster: “We hebben de eerste driedaagse test van het jaar op het TT Circuit in Assen gehad. Het waren koude en lastige omstandigheden. We hebben veel kunnen testen en positieve stappen gemaakt. Helaas nog wel een kleine crash gehad aan het einde van de tweede dag, maar tijdens de derde dag de stijgende lijn weer door kunnen zetten. Hiervoor wil ik het hele team bedanken!”
 
Colin Velthuizen: “We hebben een driedaagse test gehad op Assen. We hebben goede progressie geboekt, ondanks de extreem koude temperaturen. Ik wil het team bedanken voor het harde en goede werken de afgelopen drie dagen. Ik kijk uit naar de eerste IDM ronde op de Lausitzring!”

Copyright © 2021 Lentink Sports Racing, All rights reserved