D66 Noord- en Midden-Drenthe opgerichtTijdens vier Zoom-vergaderingen op één avond zijn op dinsdag 2 maart de afdelingen van D66 in de gemeenten Aa en Hunze, Midden-Drenthe en Noordenveld samengegaan in een nieuwe afdeling: D66 Noord- en Midden-Drenthe.


 


De titel van het landelijk verkiezingsprogramma D66 “Een nieuw begin” geldt voor deze afdelingen dit jaar dus heel letterlijk. Er is nu één gezamenlijk bestuur, maar D66 blijft in elke gemeente wel afzonderlijk politiek actief met eigen fracties en eigen kieslijsten.
Voorzitter van het nieuwe bestuur, Simon Wisselink: “Deze fusie betekent dat we organisatorisch meer slagkracht hebben dan de drie (kleine) afdelingen afzonderlijk. De fracties kunnen veel van elkaar leren en we gaan interessantere bijeenkomsten organiseren voor leden én niet-leden van D66.”


 


De oprichting van de nieuwe afdeling zorgde al meteen voor nieuwe energie: de opkomst voor de digitale vergaderingen was groot en er meldden zich al meteen vier extra kandidaten om het bestuur te komen versterken.