We reizen voor deze 'op de koffie bij' af naar Norg. En wel naar een stukje paradijs verscholen achterin de bossen van Norg, Camping Langeloërduinen. Jeroen en Laura Boerwinkel en hun 2 kinderen uit Meppel zijn daar sinds 1 januari begonnen aan hun nieuwe uitdaging als beheerders van deze prachtige Boscamping. De 2 kinderen zijn druk in de tuin aan het spelen als wij aankomen en we besluiten lekker buiten te gaan zitten, op 1,5 afstand, genietend in het zonnetje van een lekker bakje koffie.

Wat is daar nou bijzonder aan hoor ik u denken? Het feit wil namelijk dat ze wereldwijd bekend zijn door hun poppentheater "het Theater van de Droom" Laura vertelt dat ze het liever figurerentheater noemt, "bij poppentheater denkt men al gauw aan een poppenkast", vult ze aan. Jeroen speelt al zijn hele leven toneel, samen met zijn vader maakt hij de meeste poppen met de hand. Ze reizen heel Europa door met hun theater. Dat kan, want de show is universeel, zonder woorden/tekst. De poppen worden dan verdeeld over 4 koffers, wat wel eens problemen oplevert op het vliegveld. Want dan zag de scan ineens een slang voorbij komen bijvoorbeeld. "Ik was ook wel eens bang dat we iets kwijt zouden raken tijdens het reizen. Het is voor ons van heel veel waarde." In 2019 beleefde het theater een topjaar, maar toen kwam de corona en alles veranderde. “in maart 2020 lag echt alles stil", vertelt Jeroen.

Via de ouders van Laura hoorden ze dat men in Norg zocht naar beheerders voor camping de Langeloërduinen, dat kwam op een goed moment. “We kenden deze camping al, omdat we hier meerdere keren hebben gekampeerd”, zegt Laura. “Dat we hier al steeds terugkwamen was al bijzonder voor ons. "

Hoe gaat het dan verder met jullie theater? “We stoppen zeker niet”, zegt Jeroen. “We willen straks, als het weer kan en mag, het theater gebeuren weer oppakken. Maar voorlopig storten we ons vooral op de camping. Hier moet nog redelijk wat onderhoud gebeuren. De camping biedt plek aan 135 camping plaatsen en daarnaast staan er nu nog 34 chalets. De bedoeling is om daar verder uit te breiden."

Voor de foto haalt hij een pop te voorschijn. Het is een klein kistje waar je in eerste instantie alleen een stukje stof in ziet liggen. Maar dan komt de pop 'tot leven'. Wat een prachtig gezicht. Vooral hoe de kinderen er ook tot aangetrokken worden. We hopen ze binnenkort ergens bij een voorstelling te mogen zien. Want we waren al onder de indruk van dit hele kleine stukje...

Coby van Zanten©️

video