RODEN - Peter O. uit Roden die een jong meisje van 5 jaar in Roden op 15 juni 2020 in een steeg heeft misbruikt, nabij zijn eigen woning aan de van Bergenstraat, heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd.


 


De man werd 2 februari aangehouden door informatie die de politie ontving van een of meer burgers. De recherche heeft daarna maandenlang onderzoek verricht naar het zedendelict.


 


Om alles in het juiste perspectief te krijgen, moest de politie daarna wel de puzzelstukjes op de juiste plek weten te leggen en zijn verhaal natrekken. Doordat via Opsporing Verzocht de fiets ook duidelijk in beeld kwam, had Peter O. besloten de fiets te dumpen in een vaart achter de voetbalvelden bij v.v. Roden aan de Norgerweg.  


 


De politie is afgelopen maandagochtend daar gaan kijken of dit verhaal ook daadwerkelijk klopte. In waterpakken en met harken ging de poltie op zoek naar de bewuste fiets. Na een tijdje zoeken werd deze helaas niet gevonden. De politie heeft daarna Staatsbosbeheer gevraagd of ze ook een fiets uit het water hebben gehaald op de aangegeven plek. Gelukkig bleek dit het geval te zijn en was hij bewaard in de opslagplaats. Na onderzoek bleek dit daadwerkelijk om de gedumpte fiets te gaan van Peter O. 


 


Op 18 februari 2021 werd door de raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland al bevolen de gevangenhouding van Peter O. voor de duur van negentig dagen te verlengen.


 


Foto's© Roel Lubbers