Tot en met 22 februari konden klanten van de Jumbo in Roden de horecaondernemers uit Roden ‘een steuntje in de rug bieden’ door geld te doneren bij het afrekenen van hun boodschappen. Jansema van de Jumbo stortte de eerste 5.000 euro en nu is er een prachtige eindstand bekend, namelijk 15000 euro.

Dit wordt verdeeld over 13 horecazaken in Roden en die kunnen dit bedrag zeer goed gebruiken. Jumbo en de horecazaken bedanken iedereen uiteraard voor hun donatie, zonder hun kwamen ze nooit op zo'n prachtig bedrag.

Monique van Mo's Cafe:
"Wij zijn enorm blij met dit gebaar en deze mooie actie van de Jumbo, het is een zware en moeilijke tijd als ondernemer momenteel, dus dit soort bedragen zijn meer dan welkom."

"Wat ga ik met het geld doen? Daar moet ik nog even goed over nadenken, maar het wordt goed benut in iedergeval."
Het wordt steeds zwaarder en zwaarder voor alle horeca ondernemers. Hoe hou je dit vol?
"Denk dat bij iedereen het vet momenteel aardig op raakt...dit is ook bijna niet vol te houden, maar goed, we kunnen er toch niks aan veranderen en we moeten ons straks maar richten op onze volle terrassen en mooi weer..en omdenken..voor mij bij het cafe straks wat meer een kleine tapas bij de borrel, eerder open op de dag..etc."

"Wat ik als eerste ga doen als ik hoor dat we weer open mogen? Dan spring ik een gat in de lucht😇 en bestel heel veel bier, wijn etc. En zorg dat als we echt open mogen, we er helemaal startklaar voor zijn!"

Op de foto Monique en Tom van Pizzeria Bella Sardegna, gemaakt door Bart de Vries van Het Wapen van Drenthe. 3 van de 13 blije ontvangers van de cheque.

Coby van Zanten©️