Huurverlaging 2021 voor lagere inkomens 


In 2021 krijgen sommige huurders een huurverlaging. Is de kale huur van uw woning hoger dan € 633,25 of € 678,66 per maand? Dan geldt dit misschien voor u.

Woont u in een woning met een huurprijs boven de € 633,25 per maand? En heeft u volgens uw jaarinkomen van 2019 recht op een huurverlaging? Woonborg heeft dan bericht gekregen over uw jaarinkomen van 2019 van de belastingdienst. Als u een verlaging krijgt op de kale huurprijs, dan krijgt u een brief van ons.


Voldeed u vóór 2020 al aan de voorwaarden voor huurverlaging? Dan krijgt u de huurverlaging automatisch. Voor 1 april 2021 krijgt u een brief van Woonborg. U hoeft zelf niets te doen.
 


Geldt de verlaging voor alle woningen?


Nee. De huurverlaging geldt voor huurders in een zelfstandige sociale huurwoning met een huurprijs hoger dan € 633,25 per maand. Is uw kale huur lager dan € 633,25 per maand? Dan is de huurprijs al passend voor uw inkomen. U komt niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging. Ook huurders in de vrije sector komen niet in aanmerking voor een huurverlaging.
 


Wanneer komt u in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging?


 


In het schema hieronder ziet u of u in aanmerking komt voor de huurverlaging. U komt in aanmerking als:  • uw inkomen onder het maximale inkomen in 2019 ligt

  • uw kale huurprijs hoger is dan de huurgrens


 


Heeft u op basis van het schema vastgesteld dat u een huurverlaging kunt krijgen? Wacht dan op de brief van Woonborg. U krijgt die voor 1 april 2021. Daarin vertellen we of u de eenmalige huurverlaging krijgt.