Voor het verduisteren van een laptop en twee mobiele telefoons in het depot van DPD Tynaarlo en het doorverkopen ervan heeft de rechter een pakketbezorger uit Groningen veroordeeld tot honderd uur taakstraf. Ook kreeg hij die straf omdat hij drugs in zijn bezorgbus had liggen, schrijft RTV Drenthe

De man haalde de pakketjes die hij moest rondbrengen op bij een servicepunt van bezorgdienst DPD in Tynaarlo. Daar haalde hij ze uit een rolcontainer, scande ze in en hevelde ze over naar zijn bus. In 2019 drukte hij drie keer een pakketje achterover. Die drie had hij bewust niet ingescand, erkende hij later.


 


Verdwenen pakketjes


Op camerabeelden was te zien hoe de Groninger ze wegmoffelde achter andere pakketjes die hij vast had. De beelden werden bekeken nadat DPD meldingen kreeg over pakketjes die in de provincie Groningen bezorgd hadden moeten worden, maar niet waren geleverd. Een bedrijf in Scheemda kreeg een bestelde laptop niet en inwoners uit Nieuw Beerta en Woldendorp wachtten tevergeefs op hun mobiele telefoon.


Ook meldde een kennis van de man dat hij hem met een smoesje een laptop te koop had aangeboden. De Groninger bekende alles toen de diefstal in de zomer van 2019 uitkwam. Hij bekende bij de politie ook dat hij de spullen had doorverkocht aan anderen voor in totaal vijfhonderd euro. Bij de rechtszaak vandaag in Assen kwam de man niet opdagen.


 


Harddrugs


Hij moet van de rechter de vijfhonderd euro, die hij illegaal verdiend heeft, betalen aan de Staat. In oktober 2019 trof de politie zijn bedrijfsbus verlaten aan in Zuidlaren. Daarin lag speed en xtc. Dat was van hem, erkende de Groninger. Volgens hem was het voor eigen gebruik.