-
Wedstrijd uitgeschreven voor alle inwoners van Drenthe
21.Feb.2021

In het kader van het Klimaatalarm dat op 14 maart 2021 – ook in Drenthe - plaatsvindt, hebben wij als Coalitie Klimaatalarm Drenthe een wedstrijd uitgeschreven voor alle inwoners van Drenthe. De bedoeling van de wedstrijd is om voor het Klimaatalarm zo veel mogelijk originele klimaatboodschappen te krijgen, wellicht ook met een knipoog naar onze mooie provincie.


Deze klimaatboodschappen zijn bedoeld om kracht bij te zetten aan een oproep aan kiezers om op 17 maart a.s. te stemmen op politieke partijen die zich daadwerkelijk hard willen en durven te gaan maken voor het klimaat. En aan politici om vanaf nu het klimaat echt de hoogste prioriteit te geven.
Welke boodschap heb jij hiervoor, als inwoner van Drenthe.


Bij de wedstrijd wordt uitgegaan van drie categorieën:
• aan kinderen wordt gevraagd om – bij voorkeur in klassikaal verband – een kleurprint o.i.d. te maken, waarin de boodschap wordt uitgebeeld;
• aan tieners wordt gevraagd om een filmpje van enkele minuten te maken (smartphone, Iphone, …) over iets waarin de urgentie van het klimaat voor onze politici duidelijk naar voren komt;
• aan volwassenen wordt gevraagd om een haiku1 te maken, waarmee in deze korte dichtvorm de boodschap wordt duidelijk gemaakt.


Zorg er voor dat je je bijdrage in digitale vorm kunt versturen (foto, scan, document, e.d.). Alle bijdragen kunnen tot en met vrijdag 26 februari worden gemaild naar  klimaatalarmdrenthe@gmail.com.  Na verzending van je bijdrage krijg je van ons een ontvangstbevestiging, waarin staat of we jouw bijdrage kunnen “lezen”.


In het weekend van 27 en 28 februari worden alle bijdragen beoordeeld door een jury, die bestaat uit een groepje leerlingen van het Dr. Nassaucollege. Op 1 maart zal een Drentse prominent die als juryvoorzitter optreedt, de beoordelingen van de jury met de juryleden bespreken om per categorie een prijswinnaar te bepalen. Per categorie is als prijs een glazen wereldbol beschikbaar. Op 2 maart zal aan alle deelnemers en aan de pers de uitslag van de wedstrijd bekend worden gemaakt. De prijzen zullen thuis worden bezorgd bij de prijswinnaars.

 

1 Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels, waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door Zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en bena-derende omschrijvingen (Wikipedia).

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.