Westerkwartier – Koning Winter lijkt  voor dit jaar te zijn verdwenen. Het sneeuwtapijtje is weggesmolten. De schaatsen kunnen weer worden ingeruild voor de wandelschoenen. Helaas zijn ook de vele hondenkeutels nu weer goed zichtbaar. Dit meldt InfoLeek.nl


 


2021: Naast opruimplicht ook gebod voor opruimmiddelen
Een hond kan een goede en trouwe metgezel voor de mens zijn. Veel mensen beleven dan ook veel plezier aan hun huisdier. Het is goed dat dit in de gemeente Westerkwartier niet duurder is gemaakt. De gemeente heeft  namelijk geen hondenbelasting. De gemeente is er echter ook niet voor om hondenpoep op te ruimen. Helaas ruimen ook de trouwe viervoeters hun ontlasting niet zelf op.

  

 


Overlast
Nog niet iedere hondenbezitter is zich bewust van de overlast die hondenpoep op straat of gras oplevert.  Deze overlast is al jaren een grote ergernis van veel mensen. Om dit te kunnen aanpakken geldt vanaf 1 januari 2021 in gemeente Westerkwartier een opruimplicht van hondenpoep.


Hieraan is extra de verplichting toegevoegd om bij het uitlaten van jouw hond een opruimmiddel bij je te hebben. Bij het navragen door politie/milieucontroleur of boa moet deze getoond worden. Het niet kunnen tonen kan een stevige boete opleveren.


 

Waar vind je de Opruimmiddelen?
Veel mensen ruimen de ontlasting van hun geliefde huisdier al netjes op. Vaak gebeurt dit via een plastic zakje. Er zijn ook hondenbezitters die dit niet zien zitten en het vies vinden. Ook hiervoor zijn er diverse goede alternatieven, zoals schepjes, te koop.  Deze zijn bv te vinden bij Grandado.com.


 


Verder  zijn ze ook te bestellen bij een dochterbedrijf van het bekende Leekster bedrijf de HR Groep. Dit bedrijf is bij vele Leeksters beter bekend van de  productie van verkeersborden.  Minder bekend zijn dus hun Dog Scooper poepschep met opbergboxen. De Scooper is een handige poepschep met steel.  Met behulp van de bijbehorende  Boxen, zijn biologisch composteerbaar,  kan de behoefte van de hond 100% hygiënisch opgeruimd worden. Geen direct contact meer met hondenpoep en niet meer diep moeten bukken bij het oprapen.


 


Net als bij bol.com, Grandado.com zijn deze producten online te koop bij HR Groep. Dit is gezien de huidige Corona perikelen een goede oplossing. Op naar een hondenpoep vrije gemeente. Doet u mee?