-
Janet's Blog: Het zwijgen voorbij
20.Feb.2021
Het zwijgen voorbij…

Als kind had ik een plezierig en onbezorgd leven. Vanaf de puberteit tot jongvolwassene heb ik veel tegenslag gekend. Daardoor heb ik lang niet lekker in mijn vel gezeten. Wie ik was of wie ik wilde zijn dat wist ik niet. Rond mijn 23ste levensjaar roerde zich mijn innerlijke stem... "Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en succes: Dit betekent echte keuzes maken". Door een holistisch proces heb ik toen geleerd om van mezelf te houden en mijn hartkompas te volgen.

Nu 48 jaar jong, roert mijn innerlijke stem zich opnieuw... Want, ik maak me zorgen! De voortdurende lockdown waar jij en ik in terecht zijn gekomen krijgt steeds meer vat op mijn gemoedstoestand. De vraag dient zich aan: "Hoe blijf ik uit de angst en blijf ik mijn eigen verantwoordelijkheid nemen in een tijd, waarin mij mijn vrijheid en omzet wordt ontnomen? Daarom laat ik mijn stem horen.

Ik maak me zorgen in wat voor land/wereld we zijn beland. De verdeeldheid was nog nooit zo groot.. 

Ik maak me zorgen om onze toekomst en die van onze medewerkers. Feitelijk om alle bedrijven die al zo lang gedwongen zijn hun deuren te sluiten. Nu is er nog wat steun maar wat als zo meteen de eerste domino steentjes vallen..

Ik maak me zorgen om onze kinderen. Deze worden nota bene in het jeugdjournaal klaargestoomd voor meerdere vaccinaties door een appèl op hun loyaliteit voor ouders en grootouders. Volgens onze Hugo gaan ze anders ziek of dood..

Ik maak me zorgen om onze jeugd. Depressies en zelfdoding zijn enorm toegenomen. Dit verscheurt mijn hart, omdat ik het zo goed begrijp. Als mijn innerlijke stem zich niet had geroerd had ik zomaar eenzelfde weg kunnen kiezen.

Ik maak me zorgen om jouw en mijn gezondheid en alle uitgestelde zorg. Wordt het nieuwe normaal steeds maar weer een spuitje zetten om “gezond” te blijven? Of kunnen we toch samen inzetten op een gelukkig en vitaal leven door gezonder en in vrijheid te leven? 

Ik maak me zorgen om het gerommel met cijfers en de gevolgen van de angst cultuur die inmiddels diep geworteld lijkt in onze maatschappij. Angst is een slechte raadgever is mij geleerd.

Ik maak me zorgen om ons Kabinet dat zich boven elke wet lijkt te stellen en van haar burgers vraagt de wet/maatregelen ten alle tijde na te leven! Wie geeft hier het goede voorbeeld?

Ik maak me zorgen over onze vrijheid. Hebben we dan niets geleerd van alle oorlogen die juist vóór onze vrijheid zijn gevoerd? 

Ik maak me zorgen om de verkiezingen. Moeten we onze stem uitbrengen óf juist samen massaal de deuren openen en de straat op gaan? Burgerlijk ongehoorzaam zijn, zeg maar.

Ik maak me zorgen om de intimidaties die ME, politie en handhavers moeten uitvoeren om vredelievende burgers in de gaten te houden of te verwijderen. En het is intimiderend kan ik je vertellen.

Ik maak me zorgen dat we als samenleving (burgers en bedrijven) niet bij machte zijn om tegelijkertijd samen op te staan. Samen zijn we toch met veel meer dan de zittende macht?

Kortom, ik maak me grote zorgen...

Mijn diepste verlangen is dat we samen, jij-ik-wij, het tij gaan keren. Ons licht laten schijnen om te verbinden. Ik geloof dat wij, jij en ik dit samen kunnen. Vanuit liefde, vanuit vertrouwen en met respect. Daarom kies ik heel bewust en steeds opnieuw voor dat wat ons bindt: de liefde.

Wat kies jij?

xo Janet

#hartvoorvrijheid

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.