-
Noordenveld overweegt sterk het politiebureau te verhuizen naar het gemeentehuis
19.Feb.2021
De gemeente Noordenveld overweegt sterk het politiebureau te verhuizen naar het gemeentehuis in Roden. De raad wil ondertussen dat het college prioriteit geeft aan het verbeteren van de werkzaamheden van het eigen personeel aan de Raadhuisstraat. Dit schrijft RTV Drenthe.

De behandeling van het vraagstuk over het politiebureau leverde enkele interessante ideeën op. Zo opperde raadslid Nanda Emmens (VVD) om een andere plek te vinden voor het bureau en juist de bibliotheek naar het gemeentehuis te laten verhuizen. Andere partijen filosofeerden openlijk over een mogelijke verplaatsing van het gehele gemeentehuis, waarbij ook nieuwbouw niet wordt uitgesloten.

 

Maar tot dusver is dat toekomstmuziek. Eerst wil de raad dat het college de arbeidsomstandigheden van het personeel op het gemeentehuis verbetert. Volgens raadslid Bertus Jan Epema (PvdA/GroenLinks) snakt men al twee jaar naar een betere werkplek. Niet alleen de Arbo-voorwaarden zouden niet up-to-date zijn, ook de spreekkamers en de privacy is niet op orde.

 

Eén ingang

De rest van het plan gaat onder andere over het samenvoegen van de ingangen. Momenteel zijn dat er drie, de gemeente Noordenveld wil terug naar één. De oude ingang welteverstaan. Volgens wethouder Kirsten Ipema leent deze ingang zich het beste als algemene ingang, mede door de ligging nabij de raadszaal.

 

Optimalisering politie

Met de op handen zijnde verhuizing, komt het bureau aan de Westerstraat in Roden te vervallen. Burgemeester Klaas Smid schetste dat op dit bureau nog zelden iemand komt, waardoor de 'baliefunctie' van ondergeschikt belang lijkt te zijn geworden. Een verhuizing naar het gemeentehuis is volgens hem een optimalisering van de politie in Noordenveld. "De agenten lossen zoveel mogelijk op straat op, in plaats van binnen", stelde hij. "De intensieve samenwerking met de gemeente, maakt het ondertussen nog handiger om onder één dak te zitten."

 

De raad wordt gevraagd een voorbereidingskrediet van 60.000 euro beschikbaar te stellen, om de nieuwe functie van het gemeentehuis te onderzoeken. Als het aan de gemeente Noordenveld ligt, wordt het politiebureau in het gemeentehuis op 1 januari 2022 officieel geopend. Op 1 juli 2022 moet de nieuwe publieksingang op de vertrouwde locatie openen.

 

 

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.