-
Nieuwe hypermoderne brengstation aan de Ekkelkamp in Roden komt er
18.Feb.2021
Het is definitief: inwoners van de gemeente Noordenveld brengen in de toekomst hun afval bij het nieuwe, hypermoderne brengstation aan de Ekkelkamp op het industrieterrein in Roden. Behalve een hoogwaardig afvalstation komt er ook een nieuwe gemeentewerf op die plek. Daarmee is in de gemeenteraad vanavond een eind gekomen aan een lange discussie over een project dat zo'n elf miljoen euro moet gaan kosten. De nieuwe werf vervangt de huidige werven in Norg, Peize en Roden.

 

Wel vrezen alle partijen de verkeersveiligheid rondom de nieuwe locatie. De werf en het brengstation komen dicht bij de kruising van de N372 en de Dwazziewegen, een plek waar regelmatig ongelukken gebeuren. En dus kwamen Gemeentebelangen, de ChristenUnie en de VVD met een motie voor een duidelijk plan over de verkeersveiligheid. De partijen willen dat de wethouder voor 31 maart met een goed plan van aanpak komt over hoe de gemeente de toenemende verkeersdrukte op de Dwazziewegen en de Ekkelkamp op wil vangen. En ook willen ze voor die datum weten hoe de gesprekken tussen de gemeente en de provincie gaan over hoe ze de veiligheid rondom de kruising met de N372 gaan verbeteren.

 

Ook geeft de gemeenteraad als opdracht mee dat de nieuwe gemeentewerf en het afvalbrengstation duurzaam gebouwd moeten worden. Een deel van de kosten voor het project wordt betaald met de opbrengst van de verkoop van de drie verouderde werven en het huidige brengstation.Over de locatie van de nieuwe gemeentewerf en het brengstation is lang gediscussieerd. Omwonenden en ondernemers op het industrieterrein waren in eerste instantie zwaar gefrustreerd over het gebrek aan communicatie over het project.  Ook is er beloofd dat omwonenden zoveel mogelijk worden betrokken bij het ontwerp van de nieuwe gemeentewerf en het afvalbrengstation. Bron RTV Drenthe. 

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.