-
't Dörpshuus NijRoon blij met steun gemeente Noordenveld
17.Feb.2021
"De totale schade? Die loopt tegen de tienduizend euro", schat Pierre Berghuis, voorzitter van Stichting 't Dörpshuus NijRoon (foto linksonder). De 2.340 euro die het dorpshuis ontvangt van de gemeente Noordenveld, komt dan ook goed van pas. Het geld is vooral bedoeld om de vaste lasten te betalen.

Gisteren maakte de gemeente Noordenveld bekend om de tien buurt- en dorpshuizen in de gemeente een steuntje in de rug te geven om door de coronatijd te komen.

 

Leefbaar

De dorpshuizen in de gemeente worden door het college gezien als 'heel belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt', aldus wethouder Jeroen Westendorp. "Doordat de dorpshuizen minder activiteiten kunnen organiseren, lopen ze veel inkomsten mis terwijl de vaste lasten doorlopen."

 

Voor het college is een extra steun voor deze ontmoetingsplekken een vanzelfsprekendheid. "De dorpshuizen geven aan dat ze dit op de lange termijn niet volhouden", zegt Westendorp. "Als dorpshuisbestuur vraagt men zich af of zij straks nog wel het dorpshuis kunnen zijn wat ze graag willen zijn. Bron RTV Drenthe

 

Reportage vanaf 5.20 min.

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.