-
Kapsalons doen donderdagavond het licht aan voordat het licht voorgoed uitgaat
17.Feb.2021
Vanuit de kappersbranche is er een oproep om donderdagavond tussen 18:00 en 20:00 het licht in salons van diverse kappers in heel Nederland aan te doen. Door het licht in hun zaak aan te doen, strijden de kappers gezamenlijk voor de heropening van hun salons én voor financiële hulp.

Rolinda's Haarsalon is één van de kapsalons in Roden die ook mee doet. Ze is blij dat er aandacht wordt besteed aan de beautybranche. "Wij verdienen geld door handwerk, we kunnen daardoor buitenom niet veel omzet creëeren. Op een gegeven moment is het potje leeg." Ze krijgt veel vraag om stiekem thuis te komen knippen van bekenden, maar ook van onbekenden. "Mijn handen jeuken om weer aan het werk te gaan, maar de boete is me dat zeker niet waard... 400 euro voor de klant en voor de kapster 4000 euro. Dat kan ik niet ophoesten."

L&M Haarmode in Roden doet ook mee aan deze actie. "Eindelijk kunnen we op een nette manier van ons laten horen. Het is een landelijke noodkreet. Er moet meer financiële steun komen voordat straks echt het licht uit gaat. We hebben er veel vertrouwen in dat we weer open mogen vanaf 3 maart. We bellen al met klanten die nog een afspraak hadden staan. We missen ons werk en onze klanten. Bij het weer opengaan vieren we ook ons 12 1/2 jaar bestaan, met veel leuke voordelen voor onze klanten."

Haar en Schaar doet om 18:00 uur het licht uiteraard ook aan. "Het gaat nog, maar we moeten nu echt open. Anders redden heel veel zaken in de beautysector het niet. We hopen dat we na 2 maart weer open mogen, zoals nu ook in Duitsland en België gebeurd. We hebben genoeg ruimte en werken op afspraak, hetzelfde als tandartsen en fysio's. "

Coby van Zanten©️

#lichtvoordathetuitgaat #steunjekapper

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.